MUUT PALVELUT

Asunnon märkätilatutkimukset

Asuntokauppaan liittyvissä tarkastuksissa tutkitaan yleensä märkätilat, tai esim. yksittäisen huonetilan tai rakennusosan kosteusmittaus dielektrisyyteen perustuvalla pintakosteudenosoittimella (Käytettävät laitteet: Gann, Trotec).

Vapaat seinä- ja lattiapinnat käydään mahdollisimman hyvin läpi pintakosteudenosoittimella, samoin tutkitaan mm. vesipisteiden läpiviennit, lattiakaivot ja ilmanvaihtoventtiilit ja siirtoilmareitti tilaan. Lisäksi usein tarkastetaan myös esim. keittiön ja WC:n ja muiden vesipisteellisten tilojen vesipisteiden ympäristö.

Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiiksi ja jonka seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä (esim. kylpyhuone, suihkuhuone, sauna).

Rakenteen sisältä, useimmiten porareijästä kosteusmittaukset tehdään ilman suhteellisen kosteuden ja lämpötilan mitta-antureilla (Käytettävät laitteet: Vaisala). Tällöin mittauksen onnistuminen voi edellyttää pitempää, jopa vuorokausien mittausaikaa ja useampaa käyntikertaa.

Asunnon sisäilmatutkimus

Asunnon pinta-alamittaus